وبلاگ

دانستنی هایی راجع به بیمه اسانسور

دانستنی هایی راجع به بیمه اسانسور-ضامن صنعت

 همراهان عزیز و ارجمند ضامن صنعت؛ امروزه تغییرات زیادی در زمینه‌هایی مانند صنعت، کامپیوتر و نرم افزار رخ داده است. آن‌ها پیشرفت چشمگیری در همه بخش‌های مختلف ایجاد کرده‌اند.  آیا سالها پیش قبل از اختراع شدن آسانسور،  فکرش را می‌کردید که با فشار دادن کلید یا دکمه، با یک جعبه فلزی از یک طبقه به طبقه دیگر منتقل شوید؟ در حقیقت، آسانسور برای ساختمانی که بیش از چهار تا پنج طبقه ارتفاع دارد، اجباری است. برای اکثر مردم، آسانسور راحتی رفت و آمد را در پی دارد و آن‌ها از شر پله‌های خسته کننده رها می‌سازد.حتی برای سلامت آسانسور و افرادی که با آن جا‌به‌جا می‌شوند، بیمه آسانسور درنظر گرفته شده است. در این مقاله در صدد هستیم به توضیح کامل بیمه آسانسور بپردازیم.

بیمه‌ آسانسور در واقع یک نوع بیمه مسئولیت مدنی است. بدین معنی که چنانچه در اثر حوادث آسانسور، ساکنین ساختمان مقصر شناخته شده و محکوم به جبران خسارات جانی و مالی شوند، شرکت بیمه آسانسور باید تمام خسارات ایجاد شده را جبران کند؛ هر چند بیمه آسانسور برای ساختمان اجباری نیست اما در صورت بروز حادثه و نداشتن بیمه آسانسور، ساکنین مجبور به پرداخت خسارات وارده می‌باشند. و از آنجایی که خسارات وارده معمولا جانی است، مبلغ خسارت به‌وجود آمده بسیار هنگفت است.

تصور کنید سوار آسانسور می‌شوید و سقوط ناگهانی یا شدید را تجربه می‌کنید. این سقوط آنقدر شدید است که باعث می‌شود دست شما بشکند. این نمونه‌ای از مسئولیت آسانسور است. هنگامی که یک آسانسور خراب می‌شود، مشتری سوار بر آسانسور ممکن است در معرض آسیب‌های جدی قرار گیرد. اگرچه آسیب‌های آسانسور اغلب اتفاق نمی‌افتد، اما در صورت وقوع، مهم است که بدانید چگونه باید عمل کنید. بیمه آسانسور می‌تواند از شما در برابر حوادث پیش‌بینی نشده محافظت کند.

بسته به شرایط، طرف‌هایی که مسئول هستند، ممکن است متفاوت باشد. اکثر اوقات طرفین مسئول شامل سازنده آسانسور، طراح، تکنسین سرویس و نگهداری آسانسور، شرکت‌های تعمیراتی که در آسانسور کار می‌کردند و مالک ساختمان هستند.

همه آسانسور‌ها از زمان نصب و راه اندازی اولیه باید از لحاظ داشتن گواهی استاندارد از موسسه استاندار ایران، بررسی و کنترل شوند. چرا که برای تهیه پایان کار ساختمان از شهرداری، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی می‌باشد.

تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت معتبر بیمه ای برای تمامی آسانسورهایی که در ساختمان نصب هستند، باید از طرف مدیر ساختمان انجام شود.

بیمه آسانسور بیشتر مناسب چه مراکزی است؟

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، از آسانسورها اغلب در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی به منظور سهولت رفت و آمد استفاده می‌شود. به طوری که این روزها این اتاقک بالابر به یکی از متداولترین وسایل نقلیه عمومی تبدیل گشته است.به همین علت، بهتر است برای کنترل اتفاقات و خسارات هر ساختمان بیمه آسانسور داشته باشد.

قیمت بیمه آسانسور؛ نحوه محاسبه آن

استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه می‌شود:

  • نوع کاربری آسانسور
  • ظرفیت آسانسور بیمه شده
  • میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
  • تعداد طبقات توقف
  • سن آسانسور

در برخی از شرکت‌های بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور  اضافه می شود:

  1. چنانچه کابین آسانسوری که بیمه شده درب نداشته باشد به نرخ قیمت بیمه آسانسور پنج درصد اضافه می‌شود.
  2. اگر بیمه آسانسور برای ساختمان‌های تجاری و اداری خریداری شود، نرخ حق بیمه آن ده درصد افزایش می‌یابد.
  3. اگر این بیمه برای ساختمان‌های بالای ۱۰ طبقه استفاده شود، حق بیمه آن ده درصد افزایش می‌یابد.
  4. چنانچه مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار نیز تحت پوشش قرار بگیرد باید در زمان پرداخت حق بیمه بیست درصد بیشتر آن را بپردازید.

برای محاسبه کردن بیمه آسانسور می‌بایست تعهدات پزشکی مورد درخواست و ظرفیت آسانسور را درنظر بگیرید.

کدام شرکت‌ها بیمه آسانسور را ارائه می‌دهند؟

این بیمه از انواع بیمه‎‌های مسئولیت به شمار می‌رود. اغلب شرکت‌ها این بیمه را ارائه می‌دهند. برخی از این شرکت‌ها به شرح زیر هستند:

  1. بیمه آسانسور ایران
  2. بیمه آسانسور معلم
  3. بیمه‌ی آسانسور رازی
  4. بیمه سرمد
  5. بیمه آسانسور سامان
  6. بیمه‌ی آسانسور دانا
  7. بیمه‌نامه کوثر
  8. بیمه آسانسور آرمان
  9. بیمه‌نامه آسانسور کارآفرین

دانستنی هایی راجع به بیمه اسانسور-ضامن صنعت

بیمه مسئولیت آسانسور چیست؟

شما هرگز نمی‌دانید چه زمانی یا کجا قرار است اتفاقی بیوفتد و حتی بیشتر از آن، چه تأثیری روی شما خواهد گذاشت! بیمه آسانسور، مسئولیت پرداخت غرامت به اشخاص ثالثی را که در اثر تصادف آسانسور در ساختمان شما مجروح شده‌اند بر عهده می‌گیرد.

بیمه مسئولیت حوادث آسانسور از مالک یا اپراتور آسانسور‌هایی که تحت تعمیر و نگهداری منظم هستند، محافظت می‌کند. مسئولیت شما در قبال مطالبات غرامت شخص ثالث به دلیل حوادثی که ممکن است در آسانسور‌های شما رخ دهد، در پوشش نوشته شده در بیمه نامه شما تضمین می‌شود.

بیمه مسئولیت حوادث آسانسور را می‌توان توسط مدیران ساختمان یا به طور جمعی توسط اجاره‌داران خریداری کرد.

پوشش‌ها و سقف تعهدات بیمه مسئولیت آسانسور به چه صورت است؟

از بیمه آسانسور براساس بیوگرافی و ظرفیت هر آسانسور استفاده می‌شود و پوشش‌های آن تعیین می‌گردد. مثلا برای آسانسورهای نفربر تعداد افرادی که مجاز هستند از آسانسور استفاده کنند، در مشخصات فنی آن درج شده‌است. در واقع، بیمه‌نامه براساس همین مشخصات صادر می‌شود. در بیمه‌نامه حمل بار بیمه‌گزار می‌تواند در کنار پوشش‌های مالی از پوشش‌های جانی نیز استفاده کند.

پوشش‌های جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از:

  • پوشش فوت
  • پوشش نقص عضو
  • پوشش هزینه های پزشکی
  • پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر

معمولا در همه ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی چند طبقه، استفاده از آسانسور برای سهولت در رفت و آمد، یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی بوده و تبدیل به یکی از تاسیسات اصلی هر ساختمان شده است. از این رو هر ساختمانی که آسانسور نفربر و یا آسانسور حمل بار داشته باشد بهتر است که بیمه آسانسور داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن مورد استفاده قرار گیرد. مخصوصا در بیشتر ساختمان های تجاری که آسانسور حمل بار در کنار آسانسور نفر بر وجود دارند، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسور‌ها بر اساس نوع و مشخصات همان آسانسور الزامی می‌باشد.

بیمه آسانسور شامل چیست؟

انواع بیمه آسانسور از شما در برابر غرامت‌هایی محافظت می‌کند که ممکن است توسط اشخاص ثالث یا ذینفعان آن‌ها، در پی حوادثی که در آسانسور‌های تعمیر شده در مسئولیت شما، یا آسانسور‌های تعمیر شده در ساختمان‌های متعلق به شما رخ می‌دهد، درخواست کنند.

در رسیدگی به حوادث، غرامت بسته به تعداد افراد یا تصادفات، در صورت آسیب بدنی و یا خسارت مادی، در چارچوب پوشش بیمه شما، پرداخت می‌شود.

چگونه می توان فردی را مسئول حوادث آسانسور دانست؟

مسئولیت آسانسور بر اساس یک نوع ادعای آسیب شخصی به نام سهل انگاری است. به طور کلی، تصادفات آسانسور به دلیل سهل انگاری از طرف مسئول حادثه رخ می دهد. اگر طرفی که به طور بالقوه مسئول است، در انجام وظایف خود کوتاهی کند، سهل انگاری کرده است.

چه کسی ممکن است مسئول تصادفات آسانسور باشد؟

ارزیابی اینکه چه کسی مسئول تصادف آسانسور است بستگی به ماهیت حادثه دارد. افرادی که ممکن است مسئول حوادث آسانسور باشند عبارتند از:

  • مالک ساختمانی که آسانسور یا پله برقی در آن قرار دارد
  • هر شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور که برای بازرسی یا تعمیر آسانسور استخدام شده است
  • طراحان آسانسور یا سازندگان آسانسور
  • هر شرکتی که آسانسور را نصب می‌کند
  • متصدیان یا کارکنانی که مسئول راه‌اندازی اپراتور دستی هستند

برخی از رایج ترین انواع تصادف آسانسور چیست؟

تعیین شایع‌ترین نوع حادثه آسانسور دشوار است زیرا شرایط بسیار متفاوتی وجود دارد که باعث بروز آن‌ها می‌شود. ادعا‌های تصادف آسانسور از اشتباهی که کارمند مرتکب شده تا مشکل در فرآیند نصب را شامل می‌شود. در زیر رایج‌ترین انواع حوادث آسانسور ذکر شده است:

  • در‌های آسانسور به طور غیرمنتظره‌ای به روی مشتری بسته می‌شود و باعث آسیب می‌شود.
  • حرکات ناگهانی آسانسور یا “سقوط آزاد” که باعث سقوط سریع یا شدید آسانسور می‌شود.
  • هنگامی که فردی به پایین چاه آسانسور می‌افتد که به راحتی قابل مشاهده نیست
  • زمانی که آسانسور برای مدت زمان قابل توجهی بین طبقات گیر می‌کند
  • نقص در طراحی یا ساخت آسانسور یا در‌های آن

بیمه آسانسور به عهده کیست؟

مسئولیت خسارت‌های ناشی از حوادث آسانسور، همگی بر عهده مدیران و مالکان ساختمان می‌باشد. همچنین مدیر ساختمان می‌تواند به نمایندگی از همه ساکنین ساختمان، بیمه آسانسور را تهیه کند. در این حالت هر کس حق بیمه خود را پرداخت می‌کند.

بیمه اسانسور اجباری است ؟

بیمه آسانسور اجباری نیست اما در صورتی که آسانسور دچار حادثه شود و بیمه نباشد، کل خسارات ناشی از آن بر عهده مدیریت یا مالک ساختمان است.

بیمه آسانسور می‌تواند شما را در برابر خسارات ناشی از حوادث آسانسور حمایت کند. بسیار ضروری است که آسانسورها به ویژه دستگاه‌هایی که در مراکز پر رفت و آمد قرار دارد، بیمه آسانسور داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ضمینه بیمه آسانسور با ما تماس بگیرید.

هزینه بیمه آسانسور به عوامل زیر بستگی دارد:

  • نوع کاربری آسانسور
  • ظرفیت آسانسور
  • تعداد توقفات آسانسور

برای خرید بیمه آسانسور حتما باید بیمه گذار فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت آسانسور توسط بیمه گذار بر اساس مشخصات کامل آسانسور مورد بیمه از قبیل (نوع درب طبقات، نوع درب کابین، نوع موتور گیربکس، نوع اجزاء تشکیل دهنده تابلو فرمان، نوع ترمز و سال نصب) تکمیل شود. تعداد طبقات، ظرفیت، نوع کاربری و آدرس ساختمان مورد بیمه، نحوه سرویس و نگهداری آسانسور، میزان تعهدات درخواستی بیمه گذار همه مواردی هستند که باید از سوی بیمه گذار به شرکت بیمه گر اعلام شود.

شرایط و خسارت های زیر، شرکت بیمه را از پرداخت هرگونه هزینه‌ای مبرا می‌کند:

  • خسارتی که ناشی از انفجار هسته‌ای و تشعشعات رادیواکتیو باشد.
  • خسارتی که به علت تخلف از قوانین و نظامات دولتی به وجود آمده باشد.
  • خسارتی که در صورت جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و عوال دیگری از این دست ایجاد شده باشد.
  • خسارتی که بیمه‌گذار به عمد وارد کرده باشد.
  • خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، صاعقه و مسائل مشابه دیگر که بیمه‌گذار در ایجاد آن نقشی ندارد.

نیاز به بیمه ­­نامه آسانسور در تمامی ساختمان‌های تجاری و مسکونی احساس می­شود تا در زمان بروز حادثه، تمامی مالکین آسانسورها بتوانند گوشه‌ای از خسارت به وجود آمده را با پرداخت حق بیمه ناچیز جبران کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
آواتار موبایل
Main Menu x